miércoles, 20 de enero de 2010

Os catro sabores



A teoría clásica recoñece a existencia de só catro sabores: amargo, acedo, doce, salgado. Cada un destes sabores ten asociado unha zona específica da lingua como sensor específico ('sensor gustatorio') que recibe o sabor.

  1. Amargo - Existen diferentes compostos químicos que proporcionan o sabor amargo. A lingua humana é moi sofisticada na detección de sustancias amargas. A capacidade de distinguireses sabores amargos é quizais un instinto de supervivencia xa que a maioría dos velenos posúen este sabor[8].
  2. Ácedo - Trátase de receptores na lingua capaces de detectar sustancias acedas (é dicir H en solución)
  3. Doce - azucre (glicosa), na punta da lingua. O mecanismo exacto polo que se detecta o doce é obxecto de investigación na actualidade.
  4. Salgado - Trátase de papilas gustativas sensibles á recepción de ións procedentes do sal común (NaCl).

0 comentarios:

Publicar un comentario